3 leuke manier om je kind te laten sporten

Geplaatst op 08-06-2018

Heel wat kinderen kampen al op jonge leeftijd met overgewicht. De voornaamste reden is vaak een verstoorde energiebalans. Wanneer ze meer energie opnemen dan ze verbruiken, geraakt deze verstoord en heeft dit overgewicht tot gevolg. Maar ook ongezonde eetgewoonten zoals veel snoepen en eten op onregelmatige tijdstippen spelen soms een rol.

Maar niet enkel slechte eetgewoonten liggen aan de basis, ook een gebrek aan beweging, erfelijke en psychologische redenen kunnen een oorzaak zijn. Je vindt heel wat informatie op het internet over mogelijke redenen en oplossingen. Raadpleeg zeker specialisten om overgewicht fundamenteel aan te pakken en een onderbouwd programma op te stellen. Wij geven je alvast 3 tips mee hoe wij als gym mee een verschil kunnen maken in de strijd tegen overgewicht bij kinderen.

Personal training & voedingsadvies

Je kind op een fijne, leuke en gerichte manier laten bewegen is natuurlijk een kolfje naar de hand van onze personal trainers. Deze opgeleide specialisten passen hun trainingen moeiteloos aan, aan het niveau en de doelstellingen van je kind. Heel wat van onze personal trainers zijn ook thuis in voedingsadvies en hebben hier een bijkomende opleiding over genoten. Deze individuele aanpak met oefeningen (in spelvorm) op maat houdt het leuk, zorgt ervoor dat je kind geregeld beweegt en zich nog amuseert ook.

Groepslessen

Bij Fitality bieden we een hele waaier aan groepslessen aan. We zien daar weinig kids opduiken, maar daar willen we verandering in brengen. Er zijn heel wat leuke lessen waar kinderen perfect kunnen aanpikken. Niet alle lessen zijn even intensief, maar het zijn stuk voor stuk wel ideale workouts om in beweging te komen en te blijven. In groep trainen is vaak een stuk leuker. Bovendien is er vaak muziek voorzien en kunnen ze bewegingen nadoen. Bij voldoende animo kunnen we misschien wel aparte kindersessies bekijken.

Samen naar de fitness met de (groot)ouders

Waarom een beetje quality time met je kind niet koppelen aan de gym? Samen op de fiets, loopband of step! Terwijl je beide in beweging bent kun je vaak bijpraten over zaken waar je anders geen tijd voor maakt. Trainingen om je gewicht onder controle te houden hoeven immers niet altijd super intensief te zijn. Een half uurtje samen de fiets op is ideaal om mee te beginnen. Je belast je gewrichten minimaal en kunt zo de conditie beginnen opbouwen.

Laat het ons weten

Andere suggesties, misschien ideetjes die we kunnen uitwerken of advies? Bespreek het gerust met één van de medewerkers bij Fitality. Wie weet kunnen we wel heel doelgerichte programma’s uitwerken!

Deel dit bericht:

Gezonde voeding en sporten: do’s and don’ts

Niet alleen topsporters die dagelijks veel energie verbruiken, maar ook recreatieve sporters hebben baat bij gezonde eetgew...

Lees meer

5 manieren om sneller spieren te kweken

We krijgen geregeld de vraag hoe er in sneltempo spieren gekweekt kunnen worden. Wel, wonderen bestaan niet. Stevig en gedi...

Lees meer
Archief
 • Fitness op maat van de doelgroep

  Voor iedereen een programma op maat

  Wil je afslanken, een actieve oude dag beleven, je rug stabiliseren of train je naar een specifiek doel? Wij zorgen voor het juiste programma!

  Lees meer
 • Groepslessen

  Een waaier aan mogelijkheden

  Gek van spinning? Boksen of misschien wel je buikspieren trainen? Bekijk ons lessenrooster en pik er jouw lessen uit!

  Lees meer
 • Gratis Proefsessie

  Gratis Proefsessie

  Onze gym uitproberen? Boek vandaag nog je gratis proefsessie met begeleiding!

  Vraag je proefsessie aan
 • Uniek resultaatscircuit

  In 30 minuten fit!

  Onze Milon Cirkel of het circuit van Technogym? In een training van 30 minuten zit alles in. Wij houden je fit!

  Lees meer
Guy

"Het Biocircuit van TechnoGym werkt. Ik ben aangenaam verrast!"

Guy
Eddy

"Het gaat steeds beter, en ik doe het met plezier!"

Eddy
Daisy

"Biocircuit is perfect! Krachttraining is ideaal voor mij."

Daisy
Katrien

"Ik train bij Fitality en ben heel tevreden over de begeleiding."

Katrien
Diana

"Ik vind het hier super,toffe begeleiding, goede ondersteuning, geen dwang maar wel stimulans. Ik blijf hier komen!"

Diana
Maria Verbemen

"Ik ben echt tevreden over Fitality, de mensen zijn hier heel vriendelijk bij de ontvangst, ze geven een goede uitleg en begele"

Maria Verbemen
Danielle Van Hoepen

"Ik weet zeker dat het Biocircuit een training is die ik blijf volhouden!"

Danielle Van Hoepen
Jean Verachtert

"Door de Biocircuit in combinatie met de begeleiding ben ik meer dan 25 kilo lichter!"

Jean Verachtert
Liesbeth De Beuckelaer

"Dan voel je je zo goed; dat weet alleen wie de Biocircuit doet!"

Liesbeth De Beuckelaer