Personal Trainer KARIN IIJIMA in de kijker

Hoi Karin, stel je je even voor?

Ik ben Karin Iijima, 30 jaar en al sinds 2010 bezig met personal training. Dit doe ik voor fitnesszaken exclusief bij Fitality Aartselaar, maar daarnaast heb ik ook een eigen studio.

Mooi, kan je ons kort vertellen waar de meerwaarde van een personal trainer zit?

Personal training zorgt ervoor dat je een trainingsprogramma hebt op jouw maat. Iedereen heeft baat bij personal training, want je krijgt een schema op jouw maat, individuele aandacht en zet dan ook sneller stappen vooruit. Je krijgt oefeningen voorgeschoteld die effectief een meerwaarde geven voor jouw doelstelling. Mensen worden overstelpt met adviezen, maar wij helpen ze door de bomen het bos te zien. Opgeleide trainers hebben immers de kennis en achtergrond. Bovendien staat ook niet iedereen op te kijken terwijl je je oefening uitvoert, veel mensen voelen zich daar toch wat ongemakkelijk bij.

Ok helder, en waar liggen jouw accenten?

Heel wat mensen hebben een bureaujob en te intensief starten met personal training is dan ook niet verstandig. Ik begin met mobiliteit, het verbeteren van de houding en de lenigheid. Zo voorkom je verkramping. Ik open eerst het lichaam om daarna te focussen op rompversterkende oefeningen om zo blessures te voorkomen en de basis van het lichaam sterk te maken. Elk lichaam is anders en ik pas de trainingen dan ook aan.

Daarnaast is natuurlijk ook een persoonlijke klik belangrijk.

Merk je ook evoluties in personal training?

Het is in elk geval een stuk populairder dan enkele jaren geleden. Ik merk ook dat mensen niet alleen fysiek steun zoeken, maar ook mentaal. Daarom heb ik ook een 3-jarige opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd. Ondertussen ben ik bezig met een 200 uren teachertraining voor yoga, die ik dan ook mee verwerk in de trainingen. Mensen zitten tegenwoordig boordevol stress en ze zullen moeten leren hoe ze er best mee kunnen omgaan. Ook zullen ze via mindfulness en yoga inzien dat zijzelf vaak mee de stress veroorzaken door hun eigen gedachtegang, dat hun belevingswereld heel erg kleurt.

Heeft personal training onmiddellijk effect?

Het duurt natuurlijk een tijdje vooraleer je resultaat ziet, maar personal training geef je wel een doel. Bovendien helpt het ook als je net uit blessure komt. Reken toch op een 3-tal maanden om de eerste doel(en) te bereiken. Zo pik je ook de nodige kennis op om individueel mee aan de slag te gaan. Afhankelijk van de doelstelling kan het traject ook langer zijn. Ik heb ook klanten die al 4 jaar bij me trainen omdat ze zich daar het beste bij voelen. Vast staat dat je in elk geval op een veilige en verstandige manier traint.

En waarom bij Fitality?

Ik voel me goed bij de sfeer in de club. Toegankelijk, laagdrempelig, een tof publiek en fantastische collega’s. Ik zorg er trouwens niet enkel voor personal training, maar neem ook een heel aantal groepslessen voor mijn rekening, wat ik enorm graag doe.

Karin, bedankt voor de babbel en veel succes nog!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van personal training, aarzel dan niet om er achter te vragen aan de Fitality desk.

Karin geeft trouwens ook een aantal leuke groepslessen, pik er zeker eentje of meerdere mee!

 

 

2018 vliegend van start?

Wil jij ook weer fitter worden in 2018?

Lees meer

fit in 35 minuten met het Resultaats Circuit!

Heb je tweemaal per 10 dagen tijd om gedurende 35' te werken aan een betere (slankere) versie van jezelf? Heb je de grootst...

Lees meer
Meer nieuws
 • Bijzondere doelgroepen

  Bijzondere doelgroepen

  Fitality heeft aandacht voor verschillende bijzondere doelgroepen namelijk; Afslanken, Actieve oude dag, Rugstabilisatie, Kanker & beweging en Hoe gezond ben jij?

  Lees meer
 • Groepslessen

  Ruim aanbod aan groepslessen

  Fitality in Aartselaar en Deurne biedt jou een ruim aanbod aan groepslessen aan. Voor elke doelstelling hebben wij een passende groepsles.

  Lees meer
 • Gratis Proefsessie

  Gratis Proefsessie

  Fitnesscentrum Fitality in Aartselaar en Deurne helpt jou die 1e stap zetten. Daarom nodigen wij je uit voor een Gratis Proefsessie Fitness. Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Fitality bij jou past.

  Lees meer
 • Milon

  Ontdek nu de unieke Milon Cirkel

  Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? Maar stel je de eerste stap naar een fitnesscentrum steeds uit? Start dan nu met Milon!

  Lees meer
Guy

"Milon werkt. Ik ben aangenaam verrast!"

Guy
Eddy

"Het gaat steeds beter, en ik doe het met plezier!"

Eddy
Daisy

"Milon is perfect! Krachttraining is ideaal voor mij."

Daisy
Katrien

"Ik train bij Fitality en ben heel tevreden over de begeleiding."

Katrien
Diana

"Ik vind het hier super,toffe begeleiding, goede ondersteuning, geen dwang maar wel stimulans. Ik blijf hier komen!"

Diana
Maria Verbemen

"Ik ben echt tevreden over Fitality, de mensen zijn hier heel vriendelijk bij de ontvangst, ze geven een goede uitleg en begele"

Maria Verbemen
Danielle Van Hoepen

"Ik weet zeker dat de Milon Cirkel een training is die ik blijf volhouden!"

Danielle Van Hoepen
Jean Verachtert

"Door de Milon Cirkel in combinatie met cardiotraining ben ik meer dan 25 kilo lichter!"

Jean Verachtert
Liesbeth De Beuckelaer

"Dan voel je je zo goed; dat weet alleen wie de Milon doet!"

Liesbeth De Beuckelaer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.