Zo diep moet je squatten

Geplaatst op 12-04-2018

Wil je stevige benen? Dan is squatten de boodschap. Deze beweging versterkt je onderlichaam en is vooral gericht op de dijen en billen. Maar hoe voer je deze oefening goed uit? Wij geven het je even mee.

Niet de diepte van de squad (hoever je door de benen gaat), maar wel de positie van je rug is het belangrijkste. Je zou nooit lager moeten squatten dan het punt waar je heup onder je lichaam begint te komen en de natuurlijke hoek in je onderrug verdwijnt. Doe je dit wel, dan kun je last krijgen van je rug op termijn.

De oefening

Sta rechtop, je voeten uit elkaar op schouderbreedte, met de voeten naar buiten gedraaid, de blik naar voren. Buig dan je benen door je billen naar achteren te bewegen en lichtjes met de rug naar voren te leunen (houd de rug recht, de schouders laag, en de hielen op de grond). Je voelt nu dat de spieren van dijen en billen zich inspannen. Span de buikspieren en billen aan en druk op de benen om terug te keren naar de beginhouding. Ideaal om vetophoping te voorkomen. 

Dus hoe diep moet je squatten?

Wel, dat hangt dus een beetje af hoe die diep je kunt gaan terwijl je rug ontspannen blijft. Niet iedereen is in staat om helemaal tot op de grond te squatten. Mannen met relatief lange benen in vergelijking met hun lichaam zullen hun gewicht bijvoorbeeld naar achteren moeten verplaatsen en naar voren leunen wanneer ze squatten.

Maakt het wat uit hoe diep je squat?

Onderzoeken wijzen uit dat je knieën in een hoek van 90 graden buigen, voldoende is om heel wat spieractiviteit in werking te zetten. Kortom, squatten tot parallel is genoeg om je benen groter en sterker te maken.

Deel dit bericht:

2018 vliegend van start?

Wil jij ook weer fitter worden in 2018?

Lees meer

fit in 35 minuten met het Resultaats Circuit!

Heb je tweemaal per 10 dagen tijd om gedurende 35' te werken aan een betere (slankere) versie van jezelf? Heb je de grootst...

Lees meer
Meer nieuws
 • Bijzondere doelgroepen

  Bijzondere doelgroepen

  Fitality heeft aandacht voor verschillende bijzondere doelgroepen namelijk; Afslanken, Actieve oude dag, Rugstabilisatie, Kanker & beweging en Hoe gezond ben jij?

  Lees meer
 • Groepslessen

  Ruim aanbod aan groepslessen

  Fitality in Aartselaar en Deurne biedt jou een ruim aanbod aan groepslessen aan. Voor elke doelstelling hebben wij een passende groepsles.

  Lees meer
 • Gratis Proefsessie

  Gratis Proefsessie

  Fitnesscentrum Fitality in Aartselaar en Deurne helpt jou die 1e stap zetten. Daarom nodigen wij je uit voor een Gratis Proefsessie Fitness. Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Fitality bij jou past.

  Lees meer
 • Milon

  Ontdek nu de unieke Milon Cirkel

  Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? Maar stel je de eerste stap naar een fitnesscentrum steeds uit? Start dan nu met Milon!

  Lees meer
Guy

"Milon werkt. Ik ben aangenaam verrast!"

Guy
Eddy

"Het gaat steeds beter, en ik doe het met plezier!"

Eddy
Daisy

"Milon is perfect! Krachttraining is ideaal voor mij."

Daisy
Katrien

"Ik train bij Fitality en ben heel tevreden over de begeleiding."

Katrien
Diana

"Ik vind het hier super,toffe begeleiding, goede ondersteuning, geen dwang maar wel stimulans. Ik blijf hier komen!"

Diana
Maria Verbemen

"Ik ben echt tevreden over Fitality, de mensen zijn hier heel vriendelijk bij de ontvangst, ze geven een goede uitleg en begele"

Maria Verbemen
Danielle Van Hoepen

"Ik weet zeker dat de Milon Cirkel een training is die ik blijf volhouden!"

Danielle Van Hoepen
Jean Verachtert

"Door de Milon Cirkel in combinatie met cardiotraining ben ik meer dan 25 kilo lichter!"

Jean Verachtert
Liesbeth De Beuckelaer

"Dan voel je je zo goed; dat weet alleen wie de Milon doet!"

Liesbeth De Beuckelaer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.