Waarom de loopband perfect voor jou is

Geplaatst op 22-02-2018

Op de loopband lopen is een waar genot. Het is nooit te warm of te koud en ook van de regen heb je geen last. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je op een loopband zo’n 15% harder moet rennen, dan wanneer je buiten hardloopt. Tenminste als je een even zware inspanning wilt leveren. Nee, dat zuigen we niet uit onze duim, wetenschappers hebben het onderzocht. 

Beter voor je gewrichten

Waarom hardlopen op de weg uitputtender is, dan lopen op een loopband met een hoek van 1 graad. Wel op de loopband word je voorzien van een stuk elastische energie, waardoor je een kleine extra boost krijgt. Het lopen gaat je dus net iets makkelijker af en je moet minder moeite doen om vooruit te komen. Ideaal dus voor beginnende lopers. Je loopt ook een stuk zachter dan op de weg en je gewrichten krijgen minder zware schokken te verduren. De kans op blessures is dus kleiner op de loopband dan op de weg.

Wil je dus verstandig beginnen sporten of je gewrichten minder belasten, dan valt hardlopen op de loopband zeker aan te raden. Natuurlijk kun je ook snelwandelen, zo verbrand je meer vet.

Waar wacht je op, onze loopbanden staan klaar voor je! 

Deel dit bericht:

2018 vliegend van start?

Wil jij ook weer fitter worden in 2018?

Lees meer

fit in 35 minuten met het Resultaats Circuit!

Heb je tweemaal per 10 dagen tijd om gedurende 35' te werken aan een betere (slankere) versie van jezelf? Heb je de grootst...

Lees meer
Meer nieuws
 • Bijzondere doelgroepen

  Bijzondere doelgroepen

  Fitality heeft aandacht voor verschillende bijzondere doelgroepen namelijk; Afslanken, Actieve oude dag, Rugstabilisatie, Kanker & beweging en Hoe gezond ben jij?

  Lees meer
 • Groepslessen

  Ruim aanbod aan groepslessen

  Fitality in Aartselaar en Deurne biedt jou een ruim aanbod aan groepslessen aan. Voor elke doelstelling hebben wij een passende groepsles.

  Lees meer
 • Gratis Proefsessie

  Gratis Proefsessie

  Fitnesscentrum Fitality in Aartselaar en Deurne helpt jou die 1e stap zetten. Daarom nodigen wij je uit voor een Gratis Proefsessie Fitness. Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Fitality bij jou past.

  Lees meer
 • Milon

  Ontdek nu de unieke Milon Cirkel

  Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? Maar stel je de eerste stap naar een fitnesscentrum steeds uit? Start dan nu met Milon!

  Lees meer
Guy

"Milon werkt. Ik ben aangenaam verrast!"

Guy
Eddy

"Het gaat steeds beter, en ik doe het met plezier!"

Eddy
Daisy

"Milon is perfect! Krachttraining is ideaal voor mij."

Daisy
Katrien

"Ik train bij Fitality en ben heel tevreden over de begeleiding."

Katrien
Diana

"Ik vind het hier super,toffe begeleiding, goede ondersteuning, geen dwang maar wel stimulans. Ik blijf hier komen!"

Diana
Maria Verbemen

"Ik ben echt tevreden over Fitality, de mensen zijn hier heel vriendelijk bij de ontvangst, ze geven een goede uitleg en begele"

Maria Verbemen
Danielle Van Hoepen

"Ik weet zeker dat de Milon Cirkel een training is die ik blijf volhouden!"

Danielle Van Hoepen
Jean Verachtert

"Door de Milon Cirkel in combinatie met cardiotraining ben ik meer dan 25 kilo lichter!"

Jean Verachtert
Liesbeth De Beuckelaer

"Dan voel je je zo goed; dat weet alleen wie de Milon doet!"

Liesbeth De Beuckelaer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.