5 manieren om sneller spieren te kweken

Geplaatst op 02-10-2018

We krijgen geregeld de vraag hoe er in sneltempo spieren gekweekt kunnen worden. Wel, wonderen bestaan niet. Stevig en gedisciplineerd trainen en een gezond voedingspatroon zijn de snelste wegen naar succes én spieren. Maar natuurlijk zijn er wel enkele kleine trucjes die een paar procentjes kunnen helpen. Wij geven je er alvast 5 mee.

Tip 1: Begin stevig en snel

Aan het begin van je training kan je meer power winnen dan op het einde. Begin dus snel en stevig. Trek na een doorgedreven opwarmen naar de preacher bench of begin met een reeks pull ups. Laat die armspieren gloeien!

Tip 2: Focus

Het klinkt misschien absurd, maar onderzoeken tonen aan dat door je te focussen op je spieren, deze sneller groeien. Nee, wij hebben niet gedronken! Je spreekt meer spiervezels aan in de spieren waar je op focust waardoor deze sneller groeien.

Tip 3: Ga verstandig om met eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk, maar je de godganse dag ermee volproppen werkt eerder averechts. 1,7 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag, meer is overbodig. Wees gerust, om die hoeveelheid binnen te spelen hoef je niet bijzonder veel moeite te doen. Laat die rauwe eieren dus maar rustig in de kast.

Tip 4: Doseer je inspanningen

Elke dag je tot het uiterste drijven bij Fitality? Geen goed idee! Doseren en recupereren is de boodschap. Deel je trainingen op in blokken en drijf de inspanningen gedurende 4 weken op, om het de 5de week wat rustiger aan te doen. Zo bouw je spieren op zonder overtraind te geraken.

Tip 5: Varieer in sets

Voer je plichtsbewust je 3x12 herhalingen uit? Fijn, maar probeer toch wat te variëren. Ga voor minder herhalingen en meer gewicht en wissel dit af met meer stuks met een lager gewicht.

Begeleid trainen

Bij Fitality vertellen we je met plezier meer. We zorgen voor begeleiding en helpen je je doelen te bereiken. Een snellere spieropbouw? Wij begeleiden je! Vraag ernaar.

Deel dit bericht:

2018 vliegend van start?

Wil jij ook weer fitter worden in 2018?

Lees meer

fit in 35 minuten met het Resultaats Circuit!

Heb je tweemaal per 10 dagen tijd om gedurende 35' te werken aan een betere (slankere) versie van jezelf? Heb je de grootst...

Lees meer
Meer nieuws
 • Bijzondere doelgroepen

  Bijzondere doelgroepen

  Fitality heeft aandacht voor verschillende bijzondere doelgroepen namelijk; Afslanken, Actieve oude dag, Rugstabilisatie, Kanker & beweging en Hoe gezond ben jij?

  Lees meer
 • Groepslessen

  Ruim aanbod aan groepslessen

  Fitality in Aartselaar en Deurne biedt jou een ruim aanbod aan groepslessen aan. Voor elke doelstelling hebben wij een passende groepsles.

  Lees meer
 • Gratis Proefsessie

  Gratis Proefsessie

  Fitnesscentrum Fitality in Aartselaar en Deurne helpt jou die 1e stap zetten. Daarom nodigen wij je uit voor een Gratis Proefsessie Fitness. Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Fitality bij jou past.

  Lees meer
 • Milon

  Ontdek nu de unieke Milon Cirkel

  Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? Maar stel je de eerste stap naar een fitnesscentrum steeds uit? Start dan nu met Milon!

  Lees meer
Guy

"Milon werkt. Ik ben aangenaam verrast!"

Guy
Eddy

"Het gaat steeds beter, en ik doe het met plezier!"

Eddy
Daisy

"Milon is perfect! Krachttraining is ideaal voor mij."

Daisy
Katrien

"Ik train bij Fitality en ben heel tevreden over de begeleiding."

Katrien
Diana

"Ik vind het hier super,toffe begeleiding, goede ondersteuning, geen dwang maar wel stimulans. Ik blijf hier komen!"

Diana
Maria Verbemen

"Ik ben echt tevreden over Fitality, de mensen zijn hier heel vriendelijk bij de ontvangst, ze geven een goede uitleg en begele"

Maria Verbemen
Danielle Van Hoepen

"Ik weet zeker dat de Milon Cirkel een training is die ik blijf volhouden!"

Danielle Van Hoepen
Jean Verachtert

"Door de Milon Cirkel in combinatie met cardiotraining ben ik meer dan 25 kilo lichter!"

Jean Verachtert
Liesbeth De Beuckelaer

"Dan voel je je zo goed; dat weet alleen wie de Milon doet!"

Liesbeth De Beuckelaer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.